Decision Tree

Decision Tree

In veel organisaties ligt specifieke kennis en expertise opgeslagen in de hoofden van enkele medewerkers. Dit zijn wat we noemen “Subject Matter Experts”. Wat als die niet beschikbaar zijn of wegvallen? Dan loopt u kans dat hun kennis daarmee verloren gaat. Met de Decision Tree software maakt u eenvoudig beslissingsbomen met vragen, antwoorden en uitkomsten (scenario’s). Daarmee bouwt u vraag voor vraag naar de kennis waar al uw medewerkers uit kunnen putten. Dat ontlast uw Subject Matter Experts en borgt hun kennis voor uw organisatie.

Decision Trees kunnen privaat zijn of publiek. Private Decision Trees kunnen alleen na het inloggen door uw eigen medewerkers worden gebruikt. Publieke Decision Trees kunt u bijvoorbeeld opnemen in uw website om bezoekers bijvoorbeeld te helpen hun problemen op te lossen of het juiste product te selecteren.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende situatie:
De medewerker van uw orderadministratie moet een order factureren, maar het is geen standaard order. De goederen moeten worden voorzien van bepaalde vergunningen. Ze moeten van het distributiecentrum in Singapore vescheept worden naar Duitsland. De bijbehorende dienstverlening wordt uitgevoerd door Britse servicemonteurs. En ten slotte moet de factuur worden geaddresseerd aan het hoofdkantoor van de klant in New York. Wat moet er allemaal gedaan en gefactureerd worden? Normaliter zou de medewerker dit voorleggen aan de interne BTW- en douane-expert, maar met de Decision Tree kan hij zelf door een aantal vragen te beantwoorden het juiste scenario vinden met alle antwoorden.

Of dit voorbeeld:
U levert complexe ICT dienstverlening maar komt bijna niet aan werken toe omdat uw klanten het thuiswerken hebben ontdekt. Helaas weten ze niet wat daar allemaal voor nodig is dus bellen ze massaal uw helpdesk met vragen. Remote desktop servers, VPN verbindingen, Two step authentication. Voor u gesneden koek maar voor uw klanten een onoverzichtelijke brei van informatie.
Met een Decision Tree op uw website informeert en begeleidt u de bezoekers naar de juiste keuzes. Ze beantwoorden een aantal vragen en lopen op die manier door de jungle van mogelijkheden naar de oplossingen die het beste bij hun situatie passen. In hun eigen tempo en wanneer ze maar willen. Dat is rustiger voor u en comfortabeler voor uw klanten.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de enorme mogelijkheden die Decision Tree biedt. Met Decision Tree heeft u een flexibele en effectieve manier om gebruikers te begeleiden naar de antwoorden op hun vragen. U structureert en legt kennis van Subject Matter Experts vast zodat die door iedereen kan worden gebruikt. Eenvoudig, flexibel en effectief.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op voor meer informatie