Software nabouwen

Software nabouwen

Heeft u een oud softwaresysteem? Functioneert het nog wel maar is het eigenlijk aan vervanging toe? Kan het niet geüpdatet of aangepast worden? Dan is het misschien tijd voor iets nieuws.

Vaak zien we dat nog legacy software wordt gebruikt die “toen” helemaal “state of the Art” was, maar inmiddels is ingehaald door de tijd. Client-server applicaties die alleen op uw netwerk kunnen draaien maar niet online te gebruiken zijn, Interfaces die doen denken aan de jaren ’80. en functionaliteit die nog wel voldoet, maar moet worden aangevuld met allerlei knip- en plakwerk in Excel of Access. Herkent u dat?

Vervanging van legacy software is vaak een enorme klus. Wat krijgt u ervoor terug? Bestaat de oorspronkelijke leverancier nog wel? Wat doen we met alle historische data, kunnen we die meenemen?
Vaak kan bestaande software worden nagebouwd in een modern jasje en vormt dat een nieuwe basis voor verdere verbetering en uitbreiding. Al die toeters en bellen uit het oude systeem die toch nooit gebruikt werden laten we achter. In plaats daarvan verbeteren we de effectiviteit van de bestaande functionaliteit.

Op basis van dat nieuwe platform voegen we vervolgens de functionaliteit toe die u nodig heeft. Uiteraard doen we dat op volledig “Agile”. In een aantal sprints bouwen, testen en publishen we alles wat ontbrak of niet goed was aan het oude systeem. Geen knip- en plakwerk meer, maar een geïntegreerd geheel. Future-proof, veilig en flexibel. En moet er in de toekomst toch nog iets worden gewijzigd of toegevoegd? Dan is dat geen enkel probleem.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op voor meer informatie